RecycleMichael.nl is een online recyclewinkel die jouw gebruikte gadgets koopt. Naast gebruikte mobiele telefoons kun je bij ons ook andere elektronische producten aanbieden. Van mp3-spelers en digitale camera?s tot navigatieapparatuur, laptops en tablets. Recycle Michael is niet zomaar een website om gebruikte goederen in te kopen en deze weer te verkopen. Recycle Michael heeft een missie. En die missie is een verandering te brengen in de manier waarop wij omgaan met elektronica en andere gebruiksartikelen.

RecycleMichael.nl Reviews

  • De werkwijze van Recycle Michael riekt naar bedrog. Een toestel dat "als nieuw" is opgestuurd blijkt na aankomst ineens allerlei gebruikerssporen te hebben. Je krijgt bizarre macro-foto's opgestuurd die dat moeten "bewijzen". Daarnaast zou de accu van het toestel ineens defect zijn? Die is blijkbaar ergens tijdens het verzendproces stukgegaan? Erg onwaarschijnlijk. Maar je moet het er maar mee doen, want de handige algemene voorwaarden sluiten iedere discussie bij voorbaat uit. Toestel veel minder waard dan beloofd dus. Ik ben akkoord gegaan met het tegenbod, omdat ik van het gedoe af wilde zijn. Maar inmiddels zijn we weken verder en wacht ik nog steeds op mijn geld. Op e-mails wordt niet gereageerd. Mijn advies is dan ook duidelijk: maak géén gebruik van de 'diensten' van dit bedrijf. Het is niet te vertrouwen.

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    Betaalt veel minder uit dan de website belooft. Áls er al betaald wordt. Klantenservice reageert niet. Foto's van zogenaamde 'gebruikerssporen' op het toestel rieken naar bedrog. Zelfde voor de defecten die kennelijk zomaar ineens heel toevallig tijdens het transport zijn ontstaan.

    Door A. Mus op 28 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Heb eerder RecycleMichael gebruikt naar volle tevredenheid, echter bij het inleveren van mijn iPhone 7 128gb kreeg ik te horen dat zij de status niet vonden passen bij wat ik had opgegeven. IPV nieuw vinden zij hem zichtbaar gebruikt.

    Nu klopt het dat hij niet nieuw was, maar hij is in zo een goede staat dat ik vond dat hij voor nieuw door kan.

    Ze sturen vervolgens foto's mee van miniscule krasjes die je met het blote oog niet eens ziet. Hoezo zichtbaar gebruikt? De status had gewoon 'Goed' moeten zijn. Vervolgens heb je alleen de keuze om te accepteren of hem terug te laten sturen. Nee discussie gaat men niet aan staat er duidelijk in de mail.

    Zeer ontevreden en zou iedereen afraden met dit bedrijf zaken te doen!!!!

    Sterke punten
    Redelijk snelle reactie

    Zwakke punten
    Geen communicatie
    Onderwaardering van je toestel

    Door HR op 29 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 21 December 2016 stuurde ik mijn oude HTC M8 op naar Recycle Michael.
    Wat heb ik daar een spijt van!!!!
    Op dezelfde dag en via hetzelfde Kialapunt heb ik naar een ander bedrijf mijn nog oudere HTC OneX gestuurd.
    Bij Recycle Michael kreeg ik echter volgens de site meer geld voor mijn M8, dus....
    Mijn geliefde M8 netjes ingepakt in zijn originele doosje en opgestuurd in een net bubbelenvelopje.
    Binnen 9 dagen (inc.Kerst) had ik netjes een respons en ook al het geld op mijn rekening van het andere bedrijf waar ik mijn OneX heen had gestuurd.
    Van Recycle Michael niks, bada, noppes. Géén mail, géén ontvangstbevestiging, NIKS!!!
    Pas op 3 januari 's-middags kreeg ik EINDELIJK een mail dat mijn M8 door hen ontvangen was. Bizar natuurlijk omdat mijn andere oude mobiel al een week à 10 dagen eerder bij het andere bedrijf in ontvangst was genomen, maar goed....
    Binnen 7 dagen zou mijn M8 dan eindelijk bekeken en beoordeeld worden voor uitbetaling-pffff hė hѐ dacht ik.
    Na 7 dagen echter niks...8 Dagen, 9,10,11 dagen nog niks.
    Onderaan de ontvangstmail van Recycle Michael stond het e-mailadresadres waar ik een klacht kon indienen en dat heb ik toen maar gedaan op 14 januari.
    Uiteindelijk kreeg ik inderdaad de volgende dag uiteindelijk toch nog uitsluitsel over mijn M8....
    Volgens Recycle Michael vertoonde mijn M8 ZWARE gebruiksporen?????
    Bleek OPEENS mijn scherm gebroken te zijn, de camera niet meer te focussen en de volumeknop los te zitten!!! WTF???? En ipv 75 Euro kon ik nu nog 10 euro voor mijn M8, die ik totdat ik de week voor 21 december mijn HTC10 kreeg, nog had gebruikt.WTF!!!!
    Niet mee akkoord gegaan.
    Ze sturen nu maar lekker wat er nog over is van mijn mobieltje op!En gauw!!
    Wat een deceptie. Ik raad iedereen aan NIET zijn/haar oude toestel naar dit waardeloze flutbedrijf op te sturen dat je mobiel na ontvangst vernieling in helpt zodat ze je niks hoeven te betalen. Dit is pure oplichterij en vernieling van andermans eigendom!

    Sterke punten
    Reageren op klachten

    Zwakke punten
    Oplichters!! Waardeloos bedrijf dat zich niet conformeert aan eerder genoemde waarden van mobiele telefoons. Mobiele telefoons die bij verzending in perfecte bruikstaat zijn blijken bij aankomst bij Recycle Michael opeens zó kapot dat je nog 10% maar van de waarde krijgt. Opeens een kapot scherm/camera/volumeknop.....

    Door Emmie Foster op 16 januari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Op de website staat dat je binnen twee werkdagen de uitbetaling ontvangt. Dat is niet gebeurd. Vervolgens geeft Recycle Michael een andere termijn van vijf werkdagen, maar ook dan geen uitbetaling. Geen duidelijkheid, geen reactie meer en nog geen geld mogen ontvangen. De afdeling klachten reageert ook niet.

    Door D-syree op 9 november 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Graag wil ik anderen behoeden voor het zakendoen met deze partij! De kans is groot, tot zelfs zeer groot dat de geboden vergoeding lager uitvalt dan via de website

    aangekondigd. De constructie hier achter is zeer slinks - de Algemene Voorwarden van de partij bieden meerdere mogelijkheden om uiteindelijk een lagere vergoeding uit

    te keren.

    Eind augustus heb ik ervoor gekozen een goed, werkend toestel (blackberry bold) te verkopen aan deze partij. De overeengekomen vergoeding zou € 22,50 bedragen. Een nog

    mooi bedrag voor een evengoed prima toestel. Het toestel is keurig retour gestuurd via Kiala en ook aangekomen bij de TCC Europe Group BV (de partij achter

    RecycleMicheal.nl).

    Vanaf daar kreeg dit verhaal een naar staartje; het toestel was niet binnen tien dagen retour gezonden. Iets wat wel degelijk gebeurd is - waarschijnlijk is het

    toestel enkele dagen blijven liggen bij het Kiala afleverpunt en daardoor enkele dagen te laat door hen ontvangen. Daardoor was de overeengekomen vergoeding niet meer

    geldig. Het toestel was nu (17 dagen later) maar € 6,- waard. Iets wat voor mij niet alleen ongeloofwaardig is maar een zeer slimme handelswijze. Je kan namelijk het

    toestel retour laten sturen als je het hier niet mee eens bent; kosten: € 8,60.

    Hierdoor ben ik op onderzoek gegaan; welliswaar niet makkelijk te vinden (en soms zelfs door websites verwijderd) reacties brengen naar voren dat deze partij

    'variabele' vergoedingen heeft. Toesel wel op tijd binnen bij recyclemichael.nl? Ook dan lijkt de vergoeding lager uit te vallen; het toestel werkt dan niet, heeft dan

    toch te veel gebruiksschade of is tijdens het transport beschadigd.

    In dit geval ben ik akkoord gegaan met de uitbetaling. Wellicht dom - wellicht naief. Ik ben vooral blij dat ik geen dure smartphone heb verzonden. Dan had ik er voor

    gekozen het toestel terug te laten sturen - ook daarover zijn na even zoeken diverse reacties terug te vinden over toestellen welke terug gezonden worden en niet meer

    werken of (nog erger) ge-opend zijn geweest. Wat ik mijzelf wel verwijt is dat gezien mijn achtergrond en kennis van de internet branche niet eerst even op de

    recensies en ervaringen gezocht heb. Ik had beter moeten weten.

    Al met al - op basis van mijn ervaring kan ik niet anders dan andere potientiele 'verkopers' van hun smartphone of tablet waarschuwen niet met deze partij in zee te

    gaan. De kans is erg groot dat je 'bedrogen' uit komt en teleurgesteld wordt. Er zijn ruimschoots voldoende partijen welke goed te vertrouwen zijn - je moet dan wel

    genoegen nemen met een ietswat lagere vergoeding. Zelf heb ik in het verleden zeer goede ervaringen gehad met GSMloket maar vanuit collega's heb ik ook goede

    ervaringen vernomen met de inleverbalie bij de Mediamarkt.

    Voor wat betreft de goede ervaringen; een kort en snel onderzoekje leerde me al snel dat de meeste van de 'goede' recensies door mensen achter RecycleMichael.nl en de

    TCC Europe Group BV zelf geplaatst zijn. Persoonlijk zou ik deze dan ook niet allemaal voor waar aannemen.

    Kortom: Recycle Michael? TCC Europe Group BV? Beter niet doen, de vergoeding zal uiteindelijk gelijk zijn aan die van de concurrenten. Alleen dan via een iets

    slinksere handelswijze.

    Sterke punten
    Geloofwaardig, grote toezeggingen

    Zwakke punten
    niet betrouwbaar, overeenkomst omvat niet veel en wordt niet nagekomen

    Door Mark op 11 september 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Nou ik wacht al bijn een maand, smoes op smoes dit is er een:

    Beste mevrouw Janse,

    De betaling is op 27 juni overgemaakt zoals u op de bijlage kunt zien.

    Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


    Met vriendelijke groet,


    Michael

    Recycle Michael support
    T: 073 - 820 09 40
    I: [email protected]

    Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Je kunt ons ook mailen, stuur je mail naar [email protected] Voor meer informatie kijk op onze website www.recyclemichael.nl.

    KLACHTEN?
    Heb je onverhoopt een klacht over onze service, ons support team of onze website?
    Mail dan naar [email protected] Je klacht wordt nog dezelfde dag in behandeling genomen!

    Nummer 2;
    Beste Corine,

    Zoals je in de bijlage van het bericht kunt zien is het bij ons afgeschreven van de rekening op 27 juni.
    Kun je het rekeningnummer controleren waarop het overgemaakt is of dit klopt?



    Met vriendelijke groet,


    Michael

    Recycle Michael support
    T: 073 - 820 09 40
    I: [email protected]

    en niet geboekt!

    en nu de beste:Beste Corinne,

    Ik weet wel dat de ING van het weekend een storing heeft gehad. Misschien dat het daarom later op je rekening bijgeschreven wordt.



    Met vriendelijke groet,


    Michael

    Recycle Michael support
    T: 073 - 820 09 40
    I: [email protected]

    Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Je kunt ons ook mailen, stuur je mail naar [email protected] Voor meer informatie kijk op onze website www.recyclemichael.nl.


    en nu de laatste:

    Beste Corine,

    Onze manager gaat de betaling opnieuw in de bank zetten om dit gelijk te betalen. Daarna gaat onze administratie het met ING en onze bank verder uitzoeken wat er precies gaande is met de andere betaling.

    Hopende je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.



    Met vriendelijke groet,


    Regina Plomp

    Recycle Michael support
    T: 073 - 820 09 40
    I: [email protected]

    Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Je kunt ons ook mailen, stuur je mail naar [email protected] Voor meer informatie kijk op onze website www.recyclemichael.nl.

    KLACHTEN?
    Heb je onverhoopt een klacht over onze service, ons support team of onze website?
    Mail dan naar [email protected] Je klacht wordt nog dezelfde dag in behandeling genomen!


    Nou ik ben benieuwd er is nog steeds niks!

    Sterke punten
    GEEN

    Door Corine Janse op 7 juli 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Tot nu toe een hele slechte ervaring.

    Ik had mijn toestel 2 weken geleden opgestuurd. Vervolgens kreeg ik een mail waarin duidelijk stond de betaling binnen 5 werkdagen verwerkt zou worden. Vandaag is het ondertussen werkdag nummer 8 en heb nog steeds geen betaling ontvangen.

    Nadat ik ze had opgebeld zei de mevrouw aan de telefoon dat het afgehandeld werd door de administratie, vervolgens vroeg ik of ze mij kon verbinden met de administratie, en u raad het al; "dat kan niet meneer".

    Nou, ik denk oke stuur ik wel een mail, WEER. Krijg ik de volgende dag een antwoord dat de betaling al was gemaakt en het verwerkt werd door mijn bank. Vandaag is het dag 2 en mijn bank heeft het dus zogenaamd nog niet verwerkt. Ze sturen toch niet vanuit Amerika of van een ander eenofander verre land?

    RecycleMichael is wat mij betreft een dikke faal. Ik raad het NIEMAND maar dan ook NIEMAND aan.

    Als ik mijn betaling morgen nog steeds niet ontvang ga ik naar de politie, ik ben ook bereid een advocaat te nemen.

    Met vriendelijke groet,

    Semih Yilmaz

    Sterke punten
    Geen opmerking.

    Zwakke punten
    Service.

    Door Semih Yilmaz op 5 december 2013 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Deze website is niet meer actief

Schrijf je eigen review